U JEKU KRIZE: Bingo otvorio hotel "Salis" u Tuzli (FOTO)

Iz kompanije Bingo poručuju da se nadaju gostima, koje bi mogle dovesti i najavljene investicije u Tuzlanskom kantonu.

  • Ekonomija

  • 15. Avg. 2020  

  • 0

Na mjestu upravne zgrade nekadašnje Tvornice transportnih uređaja (TTU), koja je godinama bila napuštena, u petak je otvoren moderan hotel. Ovu zgradu je prošle godine za vrijeme stečajnog postupka u TTU za 1,5 miliona KM kupila tuzlanska firma Tuzla Remont, samo jedna u nizu preduzeća čiji je većinski vlasnik kompanija Bingo.

Radovi na adaptaciji nekadašnje upravne zgrade počeli su krajem 2019. godine, a okončani su u maju ove godine, ali je zbog pandemije zvanično otvaranje i puštanje u rad hotela odgađano. Hotel Salis je danas moderan hotel sa četiri zvjezdice, međunarodnom kuhinjom i nekoliko vrsta soba i apartmana u ponudi.

imageKombinacija stilova u sobama


- Hotel ima šest etaža, odnosno suteren, prizemlje i četiri sprata sa 56 smještajnih jedinica. U ponudi je 48 dvokrevetnih soba i osam apartmana. Kako bismo posjetiocima što bolje približili istorijat industrije Tuzle, svaku sobu smo dekorisali tapetama sa motivima stare fabrike soli, koje smo preuzeli iz Muzeja Solane, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Iz kompanije Bingo poručuju da se nadaju gostima, koje bi mogle dovesti i najavljene investicije u Tuzlanskom kantonu.

Osim restorana sa 88 mjesta i dijelom caffe-bara sa 20 mjesta, u prvoj fazi izgradnje neće biti dodatnih sadržaja, te će se u narednom periodu raditi na pratećim sadržajima hotela poput kongresne i banket-sale.

Udobnost i mir

Hotel Salis ime je dobio po najvećem tuzlanskom obilježju - soli. Savremeni dizajn dobijen kombinacijom stilova i modernih materijala, prirodna hladovina starih, visokih stabala, te kvalitetna gradnja, pružit će potrebnu udobnost i mir svakom gostu i opravdati četiri zvjezdice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...