DIREKTNO IZ BANJE LUKE: Albanci će snabdijevati apoteke u Bosni i Hercegovini...

Konkurencija na tržištu lijekova u BiH svakim danom je sve veća. Jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u Albaniji “Delta Pharma-AL” otvara u Banjoj Luci svoje predstavništvo, odakle će se pokušati što bolje pozicionirati.

  • Ekonomija

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Osnivanje sa pravom obavljanja vanjskotrgovinskog poslovanja upisao je Okružni privredni sud u Banjoj Luci. “Delta Pharma” će poslovati kao društvo s ograničenom odgovornošću u ulici Sime Šolaje, a za direktora je imenovana Alma Avdagić.

Ona je u kratkom razgovoru za Capital poručila kako trenutno ne može da razgovara o planovima i ambicijama novog igrača na bh. tržištu te da je sve još u početnoj fazi.

Inače, sjedište kompanije “Delta Pharma-AL” je u Tirani, a otvorili su i poslovnicu na Kosovu. Na njihovoj internet-stranici se navodi da prodaju razne brendove i farmaceutske proizvode, dodatke prehrani i farmaceutska sredstva.

“'Delta Pharma' je jedna od najinovativnijih, visokotehnoloških i na kupce orijentisanih farmaceutskih kompanija na albanskom tržištu. Svakodnevno radimo na tome da ponudimo bogat i širok spektar usluga u skladu sa propisima EU. Povjerljivo i uspješno partnerstvo s kompanijama širom svijeta dobar je način da pokažemo vjerodostojnost i pouzdanost naše kompanije. 'Delta Pharma' je jedna od najvećih distributivnih kompanija u Albaniji”, navodi se na njihovoj internet-stranici.

Inače, prema podacima Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, u zemlji posluje 40 kompanija koje imaju dozvolu za uvoz i distribuciju lijekova naveliko. U taj broj ne ulazi 18 preduzeća koja imaju privremenu ili trajnu zabranu obavljanja djelatnosti. U prosjeku, godišnji promet lijekova u BiH je vrijedan više od pola milijarde maraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...