U 12 OPĆINA I GRADOVA IZLAZE ZAJEDNO: Ovo su kandidati Demokratske fronte i Građanskog saveza za načelnike

Demokratska fronta objavila je listu svojih kandidata za načelnike i nosioce listi za općinska vijeća. Također, u 12 općina i gradova izlaze zajedno s Građanskim savezom.

  • Politika

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Kandidati za načelnike/gradonačelnike i nosioci kandidatskih listi Demokratske fronte izlaze u 67 općina na izbore za općinska vijeća i načelnike/gradonačelnike.

Od toga u 12 općina i gradova u koaliciji s Građanskim savezom (Bihać, Zvornik, Zenica, Srebrenica, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Trnovo (FBiH) .

"U Prijedoru izlazimo unutar koalicije Pokret za Prijedor, u Prozor-Rami unutar lokalne koalicije. U ostalim općinama/gradovima (53) Demokratska fronta nastupa samostalno. Ukupno je na listama više od 1.200 kandidata/kandidatkinja", navodi se u saopćenju.

Demokratska fronta imat će i 13 kandidata/kandidatkinja za načelnike/gradonačelnike, što samostalno, što u koalicijama, i to u sljedećim općinama/gradovima: Cazin (DF), Bihać (DF-GS), Lukavac (DF-SD), Tuzla (DF-SD), Kakanj (DF), Donji Vakuf (DF), Kreševo (DF), Novi Grad Sarajevo (DF-GS), Novo Sarajevo (DF-GS), Vogošća (DF), Centar-Sarajevo (DF-GS), Stari Grad (DF-GS) i Istočno Sarajevo (DF).

Spisak kandidata/kandidatkinja za načelnike/gradonačelnike i nosilaca/nositeljica listi za općinska/gradska vijeća i skupštine pogledajte ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...