SENZACIJA U DOIGRAVANJU NBA LIGE: Pogledajte kako je Portland, na krilima sjajnog Nurkića, pobijedio favorizirane Lakerse… (VIDEO)

Košarkaši Portland Trail Blasersa napravili su senzaciju pobijedivši u prvoj utakmici play offa najbolju ekipu Zapadne konferencije NBA lige Los Angeles Lakerse rezultatom 100:93.

  • Sport

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

U izuzetno nervoznoj utakmici u kojoj je Portland imao prednost skoro sve vrijeme, presudila je završnica u kojoj je još jednom briljirao Damien Lillard, koji je ubacio dvije trojke u posljednje dvije minute i dodao sjajnu asistenciju za koš Jusufa Nurkića.

Lillard je bio i najefikasniji igrač utakmice sa 34 poena, McColum je ubacio 21, dok je Nurkić uz 16 poena imao i 15 skokova.

Kod poraženih Lakersa, veliku utakmicu odigrao je LeBron James, koji je ostvario fantastičan tripl-dabul učinak od 23 poena, 17 skokova i 16 asistencija.

Naredna utakmica najbolje ekipe na Zapadu Los Angeles Lakersa protiv najslabije plasiranih Portland Trail Blaizersa igra se za dva dana. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...