DIV IZ ŽIVINICA ZA POVIJEST: Čak se 19 godina čekalo da to neko napravi, a pošlo je za rukom Jusufu Nurkiću…

Jusuf Nurkić odigrao je još jednu veoma dobru partiju za Portland Trail Blazerse.

  • Sport

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

Njegov tim je u prvoj utakmici doigravanja iznenadio Los Angeles Lakerse pobjedom od 100:93, a Nurk je za 33 minute ostvario dabl-dabl učinak od 16 poena i 15 skokova.

Većinu poena i skokova Nurkić je zabio nakon prve dionice. Imao je učinak od 10 poena i 10 skokova i ovim dabl-dabl učinkom je ušao u historiju NBA doigravanja.

On je prvi košarkaš još od Shaquillea O'Neala 2001. godine koji je uspio da u prvoj dionici jedne utakmice doigravanja zabije 10 poena i uhvati još barem 10 skokova.

Nurkić je zaista fantastičan od povratka na parket i igra najbolju košarku karijere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...