PRIBLIŽNO 4.000 ŠVEĐANA LAŽNO POZITIVNO NA KORONAVIRUS: Razlog su testovi iz Kine koji nisu…

Oko 3.700 Šveđana bilo je lažno pozitivno na koronavirus zbog manjkavosti testova kupljenih iz Kine, objavila je Agencija za javno zdravstvo u utorak.

  • Svijet

  • 25. Avg. 2020  26. Avg. 2020

  • 0

Testovi tvrtke BGI Genomics nisu mogli razlikovati vrlo nizak nivo virusa od negativnog rezultata, objasnila je švedska agencija.

Dobavljač mora prilagoditi svojstva koja su potrebna za korištenje ovog testa – rekla je Karin Tegmark Wisell, šefica odjela za mikrobiologiju.

Ti testovi su izvezeni u brojne druge zemlje, dodala je Tegmark Wisell ne otkrivajući više detalja.

BGI Genomics, čije se dvije podružnice nalaze na američkoj crnoj listi kompanija umiješanih u kršenje ljudskih prava, nisu bili dostupni za komentar, prenosi Hayat.

U martu su za korištenje svojih testova dobili odobrenje američkih vlasti za hitnu upotrebu, a u maju od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...