CRNADAK NE ODUSTAJE: Ponovo pozvao Dodika da povuče čestitku Lukašenku

"Nakon što je Srbija podržala Deklaraciju Evropske unije o izborima u Bjelorusiji, još jednom pozivam člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da povuče čestitku Aleksandru Lukašenku".

  • Mini market

  • 26. Avg. 2020  

  • 0

Očigledno je da je predsjedničke izbore dobio koristeći pritiske, ucjene, nasilje i druge nedemokratske metode – rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP i nekadašnji ministar inostranih poslova BiH.

Crnadak kaže da Republika Srpska treba da ostane uz Srbiju kada su važne spoljnopolitičke teme u pitanju, kao što je odbijanje priznanja Kosova, ali i da nema razloga da Republika Srpska “ide putem izolacije, podržavajuci Lukašenka i suprotstavljajući se i Beogradu i Briselu i Vašingtonu”.

Foto: SrnaFoto: Srna

– Za Republiku Srpsku je važno da svaki njen građanin ima pravo na slobodan izbor, da niko ne smije da ga ucjenjuje i uslovljava kako će glasati, da opozicija mora biti slobodna u vršenju svojih aktivnosti, te da je bilo kakva represija neprihvatljiva. Zato RS treba podržati Deklaraciju EU, a član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, treba da inicira da to bude i zvaničan stav Predsjedništva BiH – saopštio je Crnadak.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...