NOVI POZIV KRIZNOG ŠTABA ZA STANOVNIKE SARAJEVA: Nećete vjerovati šta sad traže...

Oprez i odgovorno ponašanje je potrebno svima nama, posebno zbog činjenice da slijedi početak nove školske godine.

  • Vijesti

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 0

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa pozvao je stanovništvo Kantona Sarajevo na poseban oprez, jer slijedi promjena godišnjeg doba, a time i vremenskih uvjeta, te pad temperature zraka, koji mogu uzrokovati pojavu prehlada, saopćeno je danas iz Vlade KS.

Također, upozoravaju stanovnike Kantona Sarajevo koji se vraćaju s godišnjih odmora, da prate svoje zdravstveno stanje te time odgovorno reagiraju prema svom okruženju kako bi onemogućili svaki vid eventualne transmisije koronavirusa, naročito iz zemalja u kojima je broj zaraženih ovim virusom u porastu.

- Oprez i odgovorno ponašanje je potrebno svima nama, posebno zbog činjenice da slijedi početak nove školske godine, u kojoj će naša djeca od prvog do četvrtog razreda biti obavezna da prisustvuju nastavi prema propisanim higijensko-epidemiološkim uvjetima – naglašavaju iz Kriznog štaba.

Članovi Kriznog štaba još jednom pozivaju stanovnike Kantona Sarajevo da u upotpunosti izbjegavaju sva veća okupljanja organizirana u zatvorenom prostoru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...