CESTOVNO POVEZIVANJE SARAJEVA I GORAŽDA: Iskopan prvi kilometar tunela “Hranjen”

S južne strane, iz pravca Goražda, iskopan je 621 metar, dok je sa sjevera, kod Hrenovice, iskopano oko 450 metara glavne cijevi.

  • Ekonomija

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 0

U kampu firme „Euro-Asfalt“ u Hrenovici održan je sastanak Odbora za praćenje realizacije Projekta cestovnog povezivanja Sarajeva i Goražda.

Uz članove Odbora ispred investitora radova („Autoceste FBiH“) i izvođača radova („Euro-Asfalt“) te nadzora (Institut IPSA), sastanku je prisustvovala i premijerka Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Aida Obuća kao član ovog odbora.

Radnici kompanije „Euro-Asfalt“ do sada su izgradili prvi kilometar tunela "Hranjen", tačnije 1.071 metar na budućoj brzoj cesti Sarajevo - Goražde. S južne strane, iz pravca Goražda, iskopan je 621 metar, dok je sa sjevera, kod Hrenovice, iskopano oko 450 metara glavne cijevi. Istovremeno se prokopava i servisna cijev u istoj dužini kako sa sjeverne, teko i s južne strane.

Kako je istaknuto na sastanku, geološki uslovi, odnosno pojava podzemnih voda, u jednom dijelu su utjecali na dinamiku izvođenja radova. Ovom prilikom razgovaralo se o aktivnostima radi poboljšavanja dinamike izvođenja radova s obzirom na to da se radi o jednom od najznačajnijih projekata kako za stanovnike Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, tako i za cijelu BiH.

– Uz otklanjanje poteškoća na koje nailazi izvođač radova u smislu stacioniranja podzemnih voda, u cilju intezivnijeg rada na tunelu „Hranjen“, evidentno je da je izvođač radova angažovao veći broj radne snage te zanovio opremu i mehanizaciju koja će doprinijeti kvalitetnijoj i bržoj dinamici izvođenja radova. S obzirom na to da građani Bosanskopodrinjskog kantona Goražde više od dvadeset godina čekaju na realizaciju ovog projekta, Odbor za praćenje realizacije projekta će i dalje pratiti aktivnosti kako bi svi zajednički doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji – kazala je ovom prilikom premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Nakon održanog sastanka, upriličen je i obilazak radilišta na sjevernom i južnom predusjeku tunela „Hranjen“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...