DOK ČEKA RASPLET AFERE "RESPIRATORI": Solak traži od Vlade FBiH skoro 2.000 KM za nesreću sa motociklom!?

Solak je zatražio pomoć u pozadini optužnice, kao jedan od aktera afere "Respiratori".

  • Politika

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 1

Dok se čeka podizanje optužnice u aferi "Respiratori" i početak suđenja, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak zatražio je o Vlade Federacije jednokratnu pomoć za povrede koje je zadobio prilikom saobraćajne nesreće krajem aprila ove godine u Konjicu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba od izvora u Federalnoj vladi.

"Molim vas da mi u skladu sa članom 5. Uredbe o naknadama koje nemaju karakter plaća ("Službene novine Federacije BiH" broj 63/10, 22/11, 66/11) izvršite isplatu jednokratne novčane pomoći za težu povredu, na osnovu priložene dokumentacije", navedeno je u Solakovom zahtjevu.

Solak je ovaj zahtjev 3. jula uputio Federalnoj upravi civilne zaštite, a Uprava proslijedila Komisiji za administrativa pitanja Vlade FBiH, koja će, kako saznajemo, o ovom pitanju odlučivati sutra.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, administrativna Komisija pripremila je prijedlog rješenja sa sutrašnjim datumom. U njemu se navodi kako se "utvrđuje Solaku pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći" po osnovu teške tjelesne povrede u visini od dvije prosječne neto plaće isplaćene u FBiH, prema posljednjem objavljenim statističkom podatku, to jeste u iznosu od 1.870 KM.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...