ZA PISCA MILORADA POPOVIĆA NEMA DILEME: "Veliki dio opozicionih struktura u Crnoj Goru su produžena ruka Beograda"

Ne stišavaju se strasti nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. O tome šta se desilo, ali i šta očekuje da će se desiti u narednom periodu, za N1 je u Danu uživo govorio pisac Milorad Popović.

  • Regija

  • 01. Sep. 2020  

  • 0

On je rekao da su opozicione stranke u Crnoj Gori ''produžena ruka Beograda''.

''Veže ih ono što veže sve ono što veže sve opozicije - borba za vlast. Ta koalicija je u velikom dijelu dizajnirana izvan Crne Gore, prije svega u Beogradu. Beograd je bio ključan na jedan neprimjeren način. Veliki dio opozicionih struktura su produžena ruka Beograda. Ove strukture su nominalno različite od Demokratskog fronta'', pojasnio je gost Dana uživo.

Prema njegovim riječima, vrijeme će pokazati jesu li Abazović i njegova partija ''puka marioneta''.

''Ova glavna opoziciona struktura je potpuno probeogradska i glavni lider je njen četnički vojvoda šta god to značilo. Ostaje da se vidi partija Abazovića da li je ona samo puka marioneta ili će u određenom trenutku pokazati da ima određenu političku relevenatnost i da li će uticati da Crna Gora nastavi sa onim što je bilo dobro u Đukanovićevoj vlasti, a to je spoljna politika'', dodao je.

Govorio je o slabim rezultatima stranaka koje su dugo vremena vladale u Crnoj Gori.

''Taj sindrom dugog vladanja, to je jedna ostarjela struktura sa svim onim manama koje manje - više imaju sve balkanske vlasti. Uz ovu vanjsku pomoć, stvorila se jedna kritična masa koja je prelomila na drugu stranu. Ostaje da se vidi da li će ta promjena donijeti neke boljitke Crnoj Gori i da li će pozitivno uticati na ukupne političke tokove u regionu, prevashodno u zemljama bivše Jugoslavije'', rekao je gost Dana uživo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...