NEVJEROVATNA IZJAVA LUKAŠENKA: "Hvala ruskom RT-u što su nam dali novinare"

Lider Bjelorusije Aleksander Lukašenko zahvalio je ruskom televizijskom kanalu RT jer je bjeloruskim državnim medijima dao novinare nakon što su ih, protestujući protiv njegove vladavine, napustile stotine zaposlenika. 

  • Svijet

  • 02. Sep. 2020  

  • 0

Dio bjeloruskih zaposlenika u medijima napustio je svoja radna mjesta tokom više od tri sedmice protesta pokrenutih nakon predsjedničkih izbora 9. augusta, za koje Lukašenkovi protivnici tvrde da su namješteni. 

Rusija, bliski saveznik Minska, pomogla je Lukašenku da prevlada dosad najveći izazov u svojoj 26 godina dugoj vladavini, pruživši mu diplomatsku i drugu podršku i obećavši da će pomoći i vojno ako to bude potrebno. 

Lukašenko je kazao da je RT (Russia Today), ruski državni medij, igrao ključnu ulogu u održavanju rada bjeloruskih državnih medija nakon što ih je velik dio zaposlenika napustio.

„Shvatite koliko ste nam bili važni tokom ovog teškog perioda. I tehničko znanje koje ste pokazali, vaši IT stručnjaci, novinari, dopisnici i drugi, i vaš direktor. To jako vrijedi“, rekao je Lukašenko. 

„Zahvalan sam na toj podršci“, dodao je u razgovoru koji je RT objavio u utorak. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...