„RAZMISLITE, BOŠNJACI, DOK JOŠ NIJE KASNO…“: Bivši reis Mustafa Cerić komentirao izbornu pobjedu Dritana Abazovića…

Na svom Facebook profilu, povodom izbornih rezultata u Crnoj Gori, oglasio se bivši reis Mustafa ef. Cerić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

  • Društvo

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 7

- Priča dana.

Vidi li se ipak svjetlo na kraju tunela?

Ako ga Dritan Abazović vidi, možda se i nama providi!

Slažem se s Dritanom! Vrijeme je da se mijenja vlast u Crnoj Gori sa Djukanovićem koji je odgovoran za agresiju na Bosnu, sa posljedicom genocida nad Bošnjacima.

Bosna ga je nagradila Sutorinom zbog njegove priče o tome da je poslije njega u Crnoj Gori potop!

Dritan je upravu. Srpski nacionalizam, šovinizam i klerikalizam Srpske crkve je ojačao baš zahvaljujući Djukanoviću, koji Crnu Goru i cijeli region drži kao taoce u strahu od srpske politike, koju je nekada dobrano pravio s Miloševićem, od koje se odrekao da bi sebe spasio od odgovornosti za zločine u Bosni a ne da bi ponudio nešto novo u politici.

Bošnjaci to moraju razumjeti! Ne smiju biti ničiji taoci! Mislim da Dritan govori pravo i iskreno! Zaslužuje da mu se dadne podrška!

Nema vraćanja unatrag, već ima hod unaprijed unatoč srpskoj i djukanovićevoj politici, politici koja je potrhranjivala jedne druge, najviše na štetu Bošnjaka, koji su kod Djukanovića bili i ostali ikebana za pokazivanje, posebno u Bosni. Cijena toga bila je hedija: Sutorina!

Šta to još Bosna i Bošnjaci treba da urade da bi Djukanović i dalje ostao na vlasti u Crnoj Gori zato što je priznao genocid u Srebrenici za kojeg je i sam manje ili više odgovoran? A šta je moga drugu već priznati genocid, kojeg priznaje cijeli svijet i kojeg će priznati srpska politika i crkva kad-tad?

Treba li da Bosna dadne još jednu Sutorinu Djukanoviću a Bošnjaci da mu prodaju svoju dušu za milostinju, koju im dijeli na kašikicu?

Razmislite Bošnjaci dok još nije kasno! -  napisao je na svom Facebbok profilu bivši reis Mustafa ef. Cerić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...