NOVA DRAMA NA NEBU: Ruski borbeni avioni iznad Barentsovog mora presreli norveške „Orione“…

Ruski borbeni avioni MiG-31 Sjeverne flote treći dan zaredom presreli su norveške pomorske patrolne letjelice "Orion" iznad Barentsovog mora, saopćio je ruski Nacionalni kontrolni centar za odbranu.

  • Svijet

  • 06. Sep. 2020  

  • 0

Prema izjavama ruske vojske, 5. septembra ruski radari su otkrili cilj u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Barentsovog mora. Letjelica je išla prema ruskom suverenom vazdušnom prostoru, prenosi TASS.

"Borbeni mlazni avion MiG-31 dežurnih jedinica PVO Sjeverne flote bio je poslan da identifikuje i presretne cilj u vazduhu kako bi se spriječio njegov autorizovani upad u ruski vazdušni prostor“, naveo je Centar.

Ruska mlazna posada identifikovala je vazdušnu metu kao pomorski nadzorni avion "P-3S Orion" norveškog vazduhoplovstva.

U četvrtak i petak, mlazni avion MiG-31 također je poslan da presretne norveški avion istog tipa iznad Barentsovog mora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...