PANIKA U MOSKVI: Njemačka razmatra potez koji bi rusku ekonomiju mogao zaviti u crno...

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas upozorio je da bi Berlin, ukoliko izostane podrška Moskve u istrazi o navodnom trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, mogao biti prinuđen ponovo razmotriti sudbinu njemačko-ruskog projekta izgradnje plivovoda Sjeverni tok 2.

  • Ekonomija

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

„Nadam se da nas Rusi neće prisiliti da promijenimo svoj stav o plinovodu Sjeverni tok 2, koji se gradi pod Baltičkim morem“, izjavio je Maas, prenijela je Hina pozivajući se na AP.

Ruski doprinos u istrazi

Maas je, također, rekao da će Njemačka morati održati konsultacije sa svojim partnerima ukoliko u narednih nekoliko dana ne bude ruskog doprinosa u istrazi povodom slučaja Navalni.

On nije isključio mogućnost uvođenja sankcija protiv Rusije, ali je priznao da bi obustava gotovo završene izgradnje plinovoda nanijela štetu kompanijama iz Njemačke i drugih evropskih zemalja.

Navalni, prvo ime ruske opozicije, nalazi se na liječenju u bolnici u Njemačkoj, gdje su ljekari konstatovali da je, najvjerovatnije, otrovan. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...