KOMŠIĆEV DF POZIVA SDP I NAŠU STRANKU: Prekinite saradnju s NiP-om i Zukorlićem, neprimjereno je da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić…

Demokratska fronta poziva Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da prekinu, kako su naveli, "ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda i njihovim ideološkim inspiratorima".

  • Mini market

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

"Smatramo potpuno neprimjerenim da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić, koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju s četničkim elementima", istaknuli su iz DF-a.

Napominju kako SDP i Naša stranka nemaju šta da rade u savezništvu sa strankom Narod i pravda i njihovim duhovnim vođama Zukorlićem i Cerićem.

"Stoga pozivamo sve lijevo-patriotski orijentirane članove SDP-a i Naše stranke da izvrše demokratski pritisak na rukovodstva svojih stranaka u cilju prekida saradnje s NiP-om", istaknuli su.

"Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada, kada NiP i Zukorlić daju otvorenu podršku pročetničkim elementima u Crnoj Gori", navodi se u saopćenju DF-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...