PALE MASKE; OPOZICIJA KRITIKOVALA, A ONDA ISPUNILA DODIKOVU ŽELJU: Digli ruku za vitalni interes RS-a

Šesnaesta posebna sjednica Narodne skupštine RS-a održana je danas u Banjoj Luci, a sazvana je na Dodikov zahtjev.

  • Politika

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

Zastupnici Narodne skupštine RS-a podržali su danas izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kojom je odobravanje zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES), usvojeno bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH održanoj 27. avgusta 2020. godine, ocijenjeno veoma štetno po vitalne interese Republike Srpske.

Ova, 16. posebna sjednica Narodne skupštine RS-a održana je danas u Banjoj Luci, a sazvana je na Dodikov zahtjev. Tokom glasanja niko nije bio suzdržan niti protiv, a usvojena je sa 56 glasova "za".

- Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS-a" - kazao je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović i istaknuo da je odluka usvojena dvotrećinskom većinom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...