IAKO GA ODAVNO NIKO NI ZA ŠTA NE PITA: Đokić pozdravio „napore“ da se nastavi strateško partnerstvo Srbije i Rusije…

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je danas da je dobra stvar što Srbija i Rusija ostaju strateški partneri…

  • Politika

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

..., i da neće ostaviti traga na odnose dvije države nepromišljen potez portparolke ruskog ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove.

-Jako je važno i da je ministarstvo inostranih poslova Srbije na čelu sa Ivicom Dačićem, zajedno sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim uložilo napore da se „zatvori” ovaj slučaj, kako ne bi ostala sumnja u dobre odnose Srbije i Rusije - kaže Đokić te naglasio da je važno što Srbija i nakon Vašingtonskog sporazuma nije dozvolila da se poremete njeni odnosi s Rusijom, ali i sa drugim strateškim partnerima i što je Srbija spremna razgovarati i s drugim partnerima vezanim za pitanjima koja mogu da proisteknu iz ovog sporazuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...