“SB” ZABILJEŽILA SUSRET SKAKE I NENADIĆA: Gradonačelnik najavio online doček Nove godine i proširenje grada do... (FOTO)

Skaka je ponovio da gradonačelnika trebaju birati građani. Smatra da se treba proširiti teritorija grada Sarajeva.

  • Vijesti

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka razgovarali su danas o saradnji dva nivoa vlasti. Nenadić je, između ostalog, govorio o infrastrukturnim projektima, dok je Skaka ukazao na važnost proširenja teritorije grada Sarajeva.

Kao jednu od najznačajnijih tema razgovora, Skaka je ocijenio Zakon o lokalnoj samoupravi. Poručio je da je Grad Sarajevo veoma zainteresovan za ovo pitanje, jer uređuje nadležnosti nižih nivoa vlasti.

Premijer Nenadić istaknuo je da se razgovaralo o uređenju grada, kulturi, sportu i o drugim pitanjima. Posebno je izdvojio pitanje izgradnje Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, piše Klix.

"Razgovarali smo da se konačno počne gradnja Muzeja Ars Aevi i o nizu drugih projekata", kazao je.

Podsjetio je da u Kantonu Sarajevo postoje dva nivoa lokalne vlasti - općine i Grad Sarajevo, što nije slučaj u ostatku Bosne i Hercegovine. Shodno tome, zaključio je da se moraju jasno definisati nadležnosti svakog nivoa vlasti u Kantonu Sarajevo.

"Period lokalnih izbora nije vrijeme za veliko preslaganje u Kantonu Sarajevo po ovom pitanju", dodao je.

Skaka je ponovio da gradonačelnika trebaju birati građani. Smatra da se treba proširiti teritorija grada Sarajeva.

"Ilidža treba biti dio grada Sarajeva. Razmišlja se da i Vogošća bude dio grada Sarajeva. To jeste kompleksno pitanje, ali siguran sam da ćemo naći najbolje modalitete da ga riješimo", izjavio je gradonačelnik Sarajeva.

Ukazao je na to da će biti, kako je kazao, vrlo interesantno kako će Sarajevo online dočekati Novu godinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...