TO NIKADA NE BACAJTE, NIPOŠTO: Evo kako da iskoristite stari hljeb...

Naprimejr, napravite panzanellu, tradicionalnu italijansku salatu, što je savršen način da iskoristite stari hljeb.

  • Gastro

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 mali baget izrezan na kockice

2 velika paradajza

1 krastavac

1 crvena paprika

1 žuta paprika

1 mali crveni luk

20 listova bosiljka

1 čehna bijelog luka

½ kašičica senfa

3 kašike sirćeta

½ šolje maslinovog ulja

so

biber

PRIPREMA:

1. Nekoliko kašika maslinovog ulja ugrijte u tavi i na njemu popržite hljeb sa solju.

2. Izrežite paradajz, krastavac, papriku, luk i bosiljak.

3. Povrće pomiješajte sa hljebom u velikoj posudi.

4. U maloj posudi umutite maslinovo ulje, sirće, sitno sjeckani bijeli luk i senf.

5. Sve dobro promiješajte pa pospite preko salate.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...