LOŠE VIJESTI ZA HADŽIAVDAGIĆKU I DRUŠTVO: Instagram patentirao funkciju koja će razljutiti influensere…

Najnoviji izvještaji daju naznaku o dodatku koji naplaćuje ubacivanje poveznica u opise objava, što bi, u slučaju da se provede, nekima moglo itekako zasmetati.

  • HiTec

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

Instagram bi mogao početi naplaćivati poveznice u opisima slika. Prema patentu koji je otkrio Mike Murphy sa Protocola, Facebook razmišlja o monetizaciji influensinga i reklamiranja proizvoda putem poveznica.

Ovaj neobični patent koji je Instagramov vlasnik Facebook predao još 2016., izbacuje mali prozorčić svaki put kad korisnik pokuša ubaciti URL ili opis slike te koji od njega traži 2 dolara ako želi da poveznica postane vidljiva.

Opis patenta navodi kako će sistem funkcionirati:

„Ako online sistem prepozna tekstualni sadržaj opisa slike koji sadrži adresu, online sistem će korisniku ponuditi ubacivanje poveznice i to mu naplatiti.“

Ovo je već neko vrijeme jedan od najvećih prigovora Instagramu: ako želite ubaciti link na priču, proizvod ili bilo šta u objavi, to je nemoguće, jer opisi ne dozvoljavaju poveznice. Većina ljudi koristi metodu 'link u biografiji', dok provjereni korisnici dobivaju mogućnost stavljanja poveznica u storiese. Pitanje je hoće li influenseri, brendovi i ostali zainteresirani biti spremni platiti naknadu svaki put kad ubace poveznicu u storiese. Jedna stvar koja je sigurna je da bi Instagramu ovaj potez mogao omogućiti ogromnu zaradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...