POKRET SPD PORUČIO: "Ni SDA ni NiP nego lijevo patriotski blok!"

U Sarajevu je danas održan sastanak predsjednika partija okupljenih u Pokret socijalne pravde i demokratije. Na sastanku su sudjelovali Željko Komšić, Muhamed Fazlagić, Enver Bijedić, Ivo Komšić i Miro Lazović. Sastanku nije prisustvovao Zlatko Lagumdžija, koji je u međuvremenu eliminiran, mada se pokušavao nametnuti kao (ne)formalni lider ovog pokreta.

  • Politika

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 1

Na sastanku se razgovaralo o nastavku jačanja socijaldemokratske ideje koja je okupljena u Pokretu SPD kao nosiocu jedinstva lijevih i građanskih partija u Bosni i Hercegovini.

Partije okupljene u Pokret SPD na lokalnim izborima u pojedinim općinama izlaze sa zajedničkim kandidatima za načelnike i općinska vijeća, kojima Pokret daje punu podršku, što je još jedan korak ka ujedinjavanju ljevice u Bosni i Hercegovini.

Neposredno nakon lokalnih izbora, partije Pokreta će nastaviti proces ujedinjavanja Demokratske fronte, Građanskog saveza, Socijaldemokrata BiH, kao i drugih političkih subjekata koji baštine zajedničke ideje građanskog koncepta Bosne i Hercegovine. Sigurni smo i da će lokalni izbori pokazati neophodnost procesa ujedinjavanja ovih stranaka u jedan politički blok koji će biti alternativa etnonacionalnim politikama, ali i onima koji misle da imaju ekskluzivno pravo na socijaldemokratiju u Bosni i Hercegovini, a na izbore idu u bloku kojem ideološki ne pripadaju.

"Okupljajući ove tri partije socijaldemokratske orijentacije od ukupno četiri koje djeluju na prostoru Bosne i Hercegovine, pokazujemo da smo na pravom putu neophodnog ujedinjenja ljevice kao stvarne alternative etničkom konceptu vladanja.

Pokret Socijalne pravde i demokratije i dalje je otvoren za sve partije, organizacije i građane kojima su Bosna i Hercegovina i građanska ideja u prvom planu političkog djelovanja i opredijeljenja.

Pokret neće zatvarati vrata niti jednom pojedincu i partiji koji prihvataju osnovne principe Pokreta bez obzira na trenutne političke razlike."

Sa sastanka je upućena i posebna podrška zajedničkim kandidatima u Mostaru, Srebrenici i Stocu, kojima će Pokret SPD biti najveća moguća potpora u izbornom procesu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...