SUD BiH ODLUČIO: Određen pritvor za devet uhapšenih na Sokocu zbog...

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima za zločin protiv čovječnosti 1992. godine u Novoseocima u opštini Sokolac.

  • Hronika

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Pritvor je određen Milanu Tupajiću, Dragomiru Obradoviću, Momčilu Pajiću, Aleksi Gordiću, Miladinu Gaševiću, Momiru Kezunoviću, Branislavu Kezunoviću, Željku Gaševiću i Jadranku Šuki, saopšteno je iz Suda BiH.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana hapšenja osumnjičenih, odnosno do 16. oktobra ili do nove odluke Suda. Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor zbog mogućnosti bijega osumnjičenih i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH u srijedu, 16. septembra, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uhapsili su na Sokocu i u Sarajevu devet osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo zločin protiv čovječnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...