GOVEDARICA DEMASKIRAO DODIKA: "Zašto si dozvolio NATO vježbu na Manjači"!?

Vojna vježba na Manjači koju izvode Oružane snage BiH u saradnji sa NATO paktom je demaskirala onog Dodika koji je nekada govorio kako nikada neće dozvoliti da se na Manjači održi vojna vježba čiji nadzor vrši NATO alijansa, istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništa SDS.

  • Mini market

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 0

– Danas je vidljivo da je Dodik lagao i manipulisao narodom. Šalio se, što bi on rekao – naglasio je Govedarica.

Da bi stvar još bila gora po Dodika, kaže Govedarica, Bakir Izetbegović mu je organizovao klanjanje džume za vojnike muhamedanske nacionalnosti.

– Vojna vježba na Manjači je dala pravi odgovor koliko je Republika Srpska vojno neutralna. Ako je Republika Srpska vojno neutralna i ako deklaracija o vojnoj neutralnosti ima neku snagu, onda bi Dodik trebalo da ima mehanizme kojom bi zaustavio njeno održavanje. Ovako, Dodik je pokazao da je u ovom slučaju jedini njegov mehanizam ćutanje – rekao je Govedarica.

Kako je saopšteno iz SDS, Govedarica ističe da je Institut za javno zdravstvo priznao da održavanje vojne vježbe predstavlja epidemiološki rizik ali da zvanično nisu upoznati sa samom vježbom niti su mogli da daju bilo koju zvaničnu informaciju koja se tiče epidemioloških mjera.

– Da se vojna vježba održava negdje u Federaciji BiH ili u Hrvatskoj razumio bih da je Institut deficitaran sa podacima i nenadležan sa epidemiološkim mjerama. Da li je moguće zamisliti da jedna tako važna institucija u jednoj zemlji koja je vojno neutralna nije nadležna za epidemiološke mjere usljed pandemije koja je proglašena u cijelom svijetu – upitao je Govedarica.

On je zaključio da su svi oni, koji će poslije svega ovoga nastaviti da pričaju kako je Republika Srpska vojno neutralna, politički bezobraznici koji smatraju da se sa narodom mogu poigravati kada god to požele.

(Sl.B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...