ČOVJEK SA CRNE LISTE: Nikola Špirić će birati čelnike i pratiti rad Agencije za prevenciju korupcije BiH

Sada je odluka zvanično objavljena u "Službenom listu", a na snagu je stupila danom donošenja.

  • Politika

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 2

Nikola Širić, koji je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije, imenovan je zvanično kao član Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je na šestoj sjednici Doma naroda, održanoj 28. maja 2020. godine, i na 12. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 15. septembra 2020. godine, donijela odluku o imenovanju Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, navodi se u "Službenom listu BiH".

Sada je odluka zvanično objavljena u "Službenom listu", a na snagu je stupila danom donošenja.

Na period od četiri godine imenovani su Halid Genjac, Borjana Krišto i Nenad Stevandić iz Predstavničkog doma i Nikola Špirić, Amir Fazlić i Bariša Čolak iz Doma naroda, piše Klix.

Na crnoj listi SAD-a je zbog korupcije, a u BiH će pratiti rad Agencije za prevenciju korupcije.

Nikola Špirić se više od dvije godine nalazi na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Država zbog sumnje da je bio umiješan u korupciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...