VIRUS U BiH ODNOSI ŽIVOTE: Ponovo imamo preminulih…

Do sada je testirano ukupno 151.939 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 17.206 osoba.

  • Vijesti

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini zaraženo je još 245 osoba, a nažalost, šest osoba je preminulo.

Prema zvaničnim podacima, u protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je testiranje 1.415 uzoraka, od kojih su 173 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 151 939 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 17 206 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 13.197 pacijenata, a u protekla 24h oporavak je zabilježen kod 282 pacijenta. Trenutno je aktivno 3518 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su četiri nova smrtna ishoda. U protekla 24h preminule su dvije osobe, muškarac iz Kaknja i žena iz Travnika, dok su dva smrtna ishoda iz proteklog perioda.

U posljednja 24 sata u manjem bh. entitetu izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 72 osobe.

Radi se o 47 muških i 25 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 46 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banja Luke, pet iz Bijeljine, po četiri iz Bosanske Gradiške i Doboja, po tri osobe su iz Srpca i Čelinca, po dvije iz Višegrada, Gacka, Zvornika, Kneževa, Prnjavora, Stanara, Teslića i Foče i po jedna osoba je iz Bileće, Dervente, Istočne Ilidže, Bosanske Dubice, Laktaša, Lopara, Prijedora i Čajniča.

Također, u posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Teslića i Bosanske Gradiške.

U Brčko distriktu registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom korona. Radi se o dvije ženske osobe 1973. i 1992. godište, te jednoj muškoj osobi 1997. godište. Jedna osoba je oporavljena pa je ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze virusom korona devet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...