VIŠE NEMA POVRATKA NAZAD: Nakon armenske vlade, i Parlament Azerbejdžana PROGLASIO RATNO STANJE

Prema trenutnoj situaciji na terenu i reakcijama obje države, rat je neizbježan.

  • Svijet

  • 27. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Parlament Azerbejdžana donio odluku o proglašenju ratnog stanja u nekoliko gradova i regija, piše Anadolu Agency.

Učinili su to nakon što je nešto ranije Vlada Armenije također proglasila ratno stanje i opštu mobilizaciju. 

U međuvremenu, Azerbejdžanska vojska je objavila da je u protunapadu organiziranom nakon što su armenske snage napale azerbejdžanska naselja, oslobodila je nekoliko sela.

Glasnogovnornik Ministarstva odbrane Azerbejdžana potpukovnik Anar Eyvazov saopćio je kako su sela Karahanbeyli, Gervend, Koy Gerediz i Gornji Abdurrahmanli, u regiji Fuzuli te Veliki Mercanli i Nuzgar u regiji Jabrayil.

Eyvazov je rekao i kako je ostvarena kontrola na pojedinim strateškim kotama u pravcu Agderea i Murovdaga, a u toku je operacija oslobađanja i ostalih područja.

S druge strane, Vijeće sigurnosti Azerbejdžana sastalo se na čelu s predsjednikom zemlje Ilhamom Aliyevim.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...