ODLAZAK VELIKANA: Preminuo Mensur Seferović, bio je partizan, antifašist, pisac...

Partizan, antifašist i pisac Mensur Seferović preminuo je 27. septembra u Chicagu u 95. godini života.

  • Kultura

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Kako su saopćili u ponedjeljak ujutro iz UABNOR-a Mostar, Mensur Seferović bio je čovjek koji je cijeli život posvetio čovjeku i za čovjeka.

"Cijeli život ustrajavao je na strani humanizma, pravde, profesionalnog i ljudskog poštenja, na strani istine i dobrote. Do zadnjeg daha ispisivao je sudbine pravednika, malih ljudi, a istinskih junaka, ispisivao je historiju onakvu kakva zaista jeste, sa svim njenim svijetlim i tamnim stranama. Mostaru je posvetio najveći dio svog bogatog književnog opusa, za što mu je rodni grad dodijelio nagradu "14. februar". Neka mu je vječna slava i hvala. Antifašisti Mostara, ali i BiH, znati će trajno čuvati uspomenu na Mensura Seferovića", poručili su iz UABNOR-a Mostar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...