ALARMANTNO; KORONA ODNOSI ŽIVOTE: U BiH opet veliki broj preminulih, najviše je u…

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

  • Vijesti

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 1

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata još su 242 osobe zaražene, a nažalost, 13 ih je preminulo.

Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je 1.513 uzoraka, od kojih je 191 pozitivan na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 157.625 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 17.837 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 14.039 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 265 pacijenata. Trenutno su aktivna 3.272 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 11 novih smrtnih ishoda.

U manjem bh. entitetu u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 544 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus potvrđen je kod 51 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banje Luke, devet iz Bosanske Gradiške, po pet iz Bijeljine, Višegrada i Teslića, četiri iz Foče, dvije iz Zvornika i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Dervente, Kneževa, Bosanske Dubice, Ljubinja, Modriče, Nevesinja, Bosanskog Novog, Novog Goražda i Trebinja.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Radi se o ženama starije životne dobi iz Trebinja i Banje Luke.

U Brčkom je u posljednja 24 sata zaražena jedna osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...