OVOME SE NISU NADALI: Osuđeni Vučićeva bivša supruga i vlasnik televizije Pink

Kako se navodi u presudi, Ksenija Vučić, Željko Mitrović i televizija Pink dužni su da na ime nematerijalne štete, zbog povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloljetnika, uplate maloljetnom Đorđeviću 200.000 dinara sa zateznom kamatom.

  • Regija

  • 01. Okt. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

Novinarka Pinka Ksenija Vučić i vlasnik te televizije Željko Mitrović prvostepeno su osuđeni pred Višim sudom u Beogradu za plasiranje neistina o maloljetnom D. Đ., koga su optužili da je na protestu budućih srednjoškolaca ispred zgrade Ministarstva prosvjete zapalio sliku ministra Šarčevića, navodi se u saopštenju njegovih roditelja Sonje i Mlađana Đorđevića, koji je i predsjednik pokreta "Oslobođenje".

Kako se navodi u presudi, Ksenija Vučić, Željko Mitrović i televizija Pink dužni su da na ime nematerijalne štete, zbog povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloljetnika, uplate maloljetnom Đorđeviću 200.000 dinara sa zateznom kamatom. Prema riječima roditelja, a po želji njihovog sina, novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, konkretno organizaciji “Dečja radost” s KiM-a, piše Nova.rs.

“Da režimu Aleksandra Vučića i njegovoj medijskoj propagandi nikada i ništa nije bilo sveto, pa ni zloupotreba maloletnika za obračun sa političkim neistomišljenicama, potvrđuje upravo slučaj ove prošlogodišnje, brutalne medijske propagande protiv naše porodice, koju je predvodila lično Ksenija Vučić, bivša supruga Aleksandra Vučića, zajedno s vlasnikom televizije Pink Željkom Mitrovićem. Na sreću onih koji još veruju u mogućnost demokratije i slobode u Srbiji, ovaj nemili događaj je dobio pozitivan epilog na sudu, jer su spomenuti tuženi, prema presudi, označeni kao krivci, čime je bar delimično zadovoljena pravda”, zaključuje se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...