OBRAČUN TEK POČINJE: "Spriječeno otimanje 300.000 KM od građana Banjaluke"

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković i odbornici u Skupštini grada Banja Luka ukazali su na propuste i greške vlasti u Banjoj Luci.

  • Politika

  • 01. Okt. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

Odbornik SNSD-a u banjalučkoj Gradskoj skupštini Stojan Vukajlović kupio je krajem prošle godine za 283.000 maraka nekoliko nekretnina koje su bile u vlasništvu Grada Banja Luka, a čija je stvarna vrijednost bila 539.000 maraka.

Navedene nekretnine oduzete su od bivšeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Miloša Šmitrana, koji je 2016. godine optužen da je malverzacijama oštetio Grad za pola miliona maraka.

Slučaj kupovine stanova završio je na Okružnom sudu, koji je poništio spornu licitaciju, čime su nekretnine vraćene u vlasništvo Grada. To je mala, ali značajna pobjeda, ističu u opoziciji. 

„Mi možemo biti zadovoljni što smo vratili Gradu i građanima 300.000 maraka otetih u spornoj licitaciji, ali je problem što nema odgovornosti. On treba da vrati ono što je opljačkao i nikome ništa, nema zatvora, krivične odgovornosti, mi smo podnijeli krivičnu prijavu, ali nadležne institucije po tom pitanju nisu ništa uradile“, smatra Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP-a.

„Tu su se mogla kupiti tri stana za invalide, borce, porodice poginulih boraca, socijalne slučajeve i infrastrukturne stvari u Banjaluci, ova mala pobjeda će stvoriti velike pobjede i mi ćemo spasiti i ostalu imovinu Grada Banjaluke, koja vrijedi stotine miliona maraka“, ističe Aleksandar Petković, odbornik SDS-a u Skupštini grada Banja Luka.

Upozorili su na građevinske manipulacije u gradu, ali i na rad "Eko toplana" i informacije koje su se pojavile u javnosti, da toplanu pred sudom u sporovima protiv građana zastupa advokat koji je supružnik jednog od članova Upravnog odbora toplane i da sve troškove suđenja plaćaju građani.

„Dvije hiljade naših građana koji su u fazi sudskog postupka, pored sudske takse, plaćaju tom advokatu "Eko toplana" 880 maraka. Dvije hiljade građana puta 880 KM je preko 1,6 miliona, što će otići u advokatsku kancelariju, koja je nastala tri dana prije nego što će ta firma uzeti našu toplanu i napraviti "Eko toplanu" i gdje je odgovornost, ko je to dozvolio?“, kaže Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP-a.

Opozicija traži da se utvrdi odgovornost za sve propuste gradske vlasti, da se odrede sankcije i da se javno objave svi ugovori koje Grad zaključuje s firmama, jer građani zaslužuju da znaju u čije ruke ide njihov novac. 

(BN TV) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...