NA ŠTA SPADE GIGANT IZ HERCEGOVINE: Iz "Aluminija" se hvale da se sprema početak proizvodnje, a broj radnika je posebna priča...

"Abraham grupa" i članica grupe "Aluminij industrija" d.o.o. kompletirali su prvu fazu zapošljavanja bivših zaposlenika mostarskog "Aluminija" po potpisanom sporazumu.

  • Ekonomija

  • 03. Okt. 2020  03. Okt. 2020

  • 0

Kompletiranjem prve faze zaposlena su ukupno 82 bivša zaposlenika "Aluminija".

Pored njih, "M.T. Abraham Group" i njihova članica "Aluminij industries" d.o.o. zaposlili su dodatne zaposlenike na ključnim pozicijama za ostale propratne aktivnosti poduzeća koje su nužne za nesmetano provođenje plana reaktivacije i početak proizvodnje.

"Trenutno je u tijeku aktivna priprema ljevaonice, kao i ostale pripreme vezane za početak proizvodnje. Proizvodna hala i oprema su u procesu servisiranja po planu reaktivacije. U tijeku su i potrebni postupci nabave kako bi se osigurao pravovremeni početak proizvodnje", saopćeno je iz "Aluminij industrije".

Ranije su za Fenu iz "Aluminij industrije" kazali kako bi pogon ljevaonice trebao biti puštena u rad najkasnije 5. novembra 2020.

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog "Aluminija" zaustavljeni su u ljeto 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog više od 400 miliona maraka akumuliranog duga, od čega se najveći dio odnosi na potrošenu električnu energiju, a više od 900 radnika ostalo je bez posla.

U aprilu ove godine, "M.T. Abraham grupa" i "Aluminij" d.d. Mostar potpisali su ugovor o najmu "Aluminijevih" pogona, a nekadašnji "Aluminij" sada djeluje pod imenom "Aluminij industrija" d.o.o.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...