BESPLATNA NAVIGACIJA UVELA VELIKE PROMJENE: Pogledajte šta je sad pripremio Google Maps…

U Live View, način rada aplikacije Google Maps, Google će dodati nekoliko novih opcija pomoću kojih ćete kroz tražilo kamere svog smartfona moći vidjeti slojeve proširene stvarnosti preko objekata u stvarnom svijetu.

  • HiTec

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Tako ćete, između ostalog, moći dobiti više podataka vezanih uz znamenitosti poput Empire State Buildinga u New Yorku ili Panteona u Rimu - ako su vam u vidnom polju - kao i informacije koliko daleko bi znamenitost mogla biti te kako doći do nje.

U početku će biti podržano 25 gradova: Amsterdam, Bangkok, Barcelona, Beč, Berlin, Budimpešta, Dubai, Firenca, Istanbul, Kuala Lumpur, Kyoto, London, Los Angeles, Madrid, Milan, Munich, New York, Osaka, Pariz, Prag, Rim, San Francisco, Sydney i Tokio.

Osim toga, Live View će dobiti dodatke za dijeljenje lokacija, prikaz udaljenosti i upute kako doći do osobe koja je s vama podijelila lokaciju, preciznije oznake kako bi bilo jasnije da se poznate ulice, znamenitosti i tome slično nalaze na povišenom mjestu...

U Live View će biti dodana i mogućnost pristupa tom načinu rada direktno iz uputa o tome kako doći do određeneg odredišta.

Nova opcija bi tokom nadolazećih dana trebala postati dostupna za uređaje s operativnim sistemima Android i iOS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...