DŽAFEROVIĆ PRECIZIRAO: “Neka CIK provjeri svaku prijavu i neka rade svoj posao”

Na novinarsko pitanje o izbornim nepravilnostima, Džaferović je rekao da CIK mora spriječiti sve zloupotrebe.

  • Politika

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

Nakon sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije, ambasadorom Johannom Sattlerom, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je novinarima da će članovi Predsjedništva BiH već naredne sedmice izdati jednu zajedničku izjavu prema svim institucijama kako bi se bez odgađanja radilo na 14 prioriteta na putu za EU.

Dodao je da je potrebno provesti cjelovitu reformu pravosuđa.

Na novinarsko pitanje o izbornim nepravilnostima, Džaferović je rekao da CIK mora spriječiti sve zloupotrebe.

- Neka CIK provjeri svaku prijavu i neka radi svoj posao. Neka kao regulator izbora omogući da izborna volja ljudi na izborima bude što vjernije prikazana – rekao je Džaferović, prenosi Avaz.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...