PREDSTAVNIČKI DOM PSBiH RASPRAVLJA O SUKOBU INTERESA: Stevandić nije došao, jer je izrevoltiran "nelegalnom odlukom CIK-a"

Iz "Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini" (TIBiH) upozorili su da će Bosna i Hercegovina, ukoliko se usvoje amandmani na Prijedlog zakona o sukobu interesa, dobiti gori zakon od postojećeg, iako je njegovo unapređenje jedan od glavnih prioriteta na evropskom putu.

  • Vijesti

  • 14. Okt. 2020  14. Okt. 2020

  • 0

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu. Sjednici, između ostalih, ne prisustvuje poslanik Nenad Stevandić. Predsjedavajući Doma Nebojša Radmanović obavijestio je poslanike da je Stevandić nije došao iz, kako je poručio, revolta "zbog nelegalne odluke CIK-a".

Inače, Predstavnički dom PSBiH bi na sjednici trebalo da razmatra Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH, koji su predložili poslanici: Saša Magazinović (SDPBiH), Damir Arnaut (Naša stranka) i Jasmin Emrić (A SDA).

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma je, u drugoj komisijskoj fazi, sa 22 usvojena amandmana, podržala prijedlog ovog zakona. Iz Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) upozorili su da će ukoliko se usvoje amandmani na Prijedlog zakona o sukobu interesa, Bosna i Hercegovina dobiti gori zakon od postojećeg, iako je njegovo unapređenje jedan od glavnih prioriteta na evropskom putu, piše Oslobođenje.

- Amandmani koje je na prijedlog SNSD-a usvojila Ustavnopravna komisija, a koji javnim funkcionerima omogućava da obavljaju druge nespojive funkcije na drugim nivoima vlasti i da budu članovi upravnih i nadzornih odbora, potpuno derogira tekst zakona i uspostavlja niže standarde nego što čak nudi i Zakon koji je sada na snazi, upozoravaju iz TIBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...