POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ NEW YORKA: "Tekst Rezolucije UN o Srebrenici bit će promijenjen!"

Izvori Ivice Puljića navode da će tekst rezolucije vjerovatno biti promijenjen

  • Vijesti

  • 26. Apr. 2024  26. Apr. 2024

  • 2

Dopisnik Al Jazzere iz Sjedinjenih Američkih Država Ivica Puljić objavio je na svom X-nalogu da se "pregovori o nacrtu rezolucije nastavljaju".

On navodi i dojavu "da će se vjerovatno tekst promijeniti".

"Također, čujemo da će glasanje o ovoj rezoluciji vjerovatno biti odloženo nakon 2. maja za najmanje nedjelju dana. Iz ureda predsjednika Generalne skupštine su mi rekli da će obavijestiti čim bude zakazano ovo glasanje.

Na kraju, zamoljen sam da pojasnim da li će ova rezolucija biti prvi put da UN srebrenički masakr naziva genocidom. Odgovor je da to zavisi od toga na koji dio tijela UN-a mislite. Ured glasnogovornika generalnog sekretara mi je rekao:

'Za nas je važno da li je sudsko tijelo utvrdilo genocid. To se dogodilo. Da, Generalna skupština se do sada nije izjasnila. Ali presuda MKSJ-a je bila dovoljno za suđenja Mladiću i Karadžiću', stoji u objavi Puljića.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...