"SB" NA PRESSU: Sindikati "BH Telecoma" i HT-a Mostar najavili štrajk, a razlog je... (FOTO)

Predsjednik Sindikata HT-a Mostar Saša Živković naveo je da su više od mjesec dana oba sindikata, uprave obje kompanije i resorni ministar saglasni za zaključivanje koletivnog ugovora, ali se to, ipak, ne dešava.

  • Ekonomija

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 1

Sindikati "BH Telecoma" i HT-a Mostar najavili su danas na pres-konferenciji u Sarajevu da će 26. oktobra organizovati štrajk, jer nije zaključen granski kolektivni ugovor za oblast telekomunikacija u FBiH.

Predsjednik Sindikata "BH Telecoma" Fikret Alić izjavio je da su se odlučili za štrajk, "jer Vlada FBiH blokira zaključivanje kolektivnog ugovora", iako su u svim ostalim oblastima ti ugovori zaključeni.

"Iza toga se krije namjera provođenja privatizacije telekoma, a naša obaveza je da ne dođe do pljačkaške privatizacije po uzoru na sve dosadašnje", rekao je Alić.

Predsjednik Sindikata HT-a Mostar Saša Živković naveo je da su više od mjesec dana oba sindikata, uprave obje kompanije i resorni ministar saglasni za zaključivanje koletivnog ugovora, ali se to, ipak, ne dešava, piše Radio Sarajevo.

Dodao je da ne vide razlog za to, osim ako nije planirana neka privatizacija "ispod stola". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...