ONA JE NEODOLJIVA: Legendarna "peglica" u novom pakovanju

Dizajneri iz MA-DE studija odlučili su ponuditi novu interpretaciju modela u skladu s aktuelnim trendovima.

  • Auto

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

Fiat 126, u svijetu poznat kao Maluch, a na ovim prostorima jednostavno kao peglica, jedan je od legendarnih automobila čiji bi povratak mnogi rado vidjeli.

Sudeći prema uspjehu reinkarniranog Fiata 500, povratak peglice bi bio odličan poslovni potez. A poput spomenute 500-ice, koja se sada nudi u hibridnom i električnom izdanju, i električna "pegla" bi mogla postati idealan gradski auto.

Dizajneri iz MA-DE studija su odlučili ponuditi upravo to, novu interpretaciju modela u skladu s aktuelnim trendovima. Nazvana je Fiat 126 Vision, a kao što renderi prikazuju, uspješno zadržava prepoznatljivost prethodnika. 

Pritom je primjetan rast dimenzija, dok moderniji potpis osiguravaju LED svjetla, ali i dalje je kvadratna, a zadržan je i prepoznatljiv izgled prednjeg poklopca te stražnjeg ruba krova.

Autori projekta, suosnivač studija Andrea Della Vecchia i Giuseppe Cafarelli, predviđaju električni pogon. Ko zna, pokažu li u Fiatu interes za ovu ideju, možda 2022., na 50. godišnjicu predstavljanja Fiata 126, vidimo koncept kojim bi se najavila i serijska proizvodnja.

Šta kažete na tu ideju? 

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...