BILEĆKI DNS NAPUŠTA DODIKOV SNSD: "Ponizili su nas smjenom našeg predsjednika. Možemo sa svakim, osim sa..."

Ovakva odluka DNS-a je očekivana.

  • Politika

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

Hercegovačkim odborima DNS-a Predsjedništvo ove stranke dalo je rok do srijede da donesu odluku o tome hoće li ostati u koaliciji sa SNSD-om.

Oni koji su već odlučili su članovi bilećkog DNS, čija je odluka da će povući svoju podršku SNSD-ovom kandidatu za načelnika ove opštine Nenadu Vukoju.

– Ovakva odluka DNS-a je očekivana. Zbog ponosa, dostojanstva i autonomnosti naše stranke, koja nije mala i koja treba da se uvažava kao koalicioni partner. Ponizili su nas smjenom našeg predsjednika i naša reakcija je bila prirodna. Ja ostajem apsolutno uz gospodina Nešića – rekao je predsjednik Regionalnog odbora u Hercegovini Slavko Dangubić.

On tvrdi da nije razgovarao s ostalim opštinskim odborima stranke te dodaje da je bitno da svaka opština samostalno donese odluku. Kaže da će o saradnji s drugim političkim subijektima odlučivati nakon izbora, piše Srpskainfo.

– Možemo sa svakim, osim s onima koji su otpadnici od DNS-a. Jedino s njima nećemo razgovarati – rekao je Dangubić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...