"SB" SAZNAJE; MEKTIĆ NEĆE PLATITI KAZNU STEVANDIĆU: Sud uvažio žalbu, Dodikov poslušnik ostaje kratkih rukava

Povodom rješenja Okružnog suda u Banjaluci oglasio se i Dragan Mektić.

  • Mini market

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Osnovni sud u Banjaluci, poništio je Odluka prvostepenog suda i uvažio žalbu Dragana Mektića, bivšeg ministra sigurnosti kojeg je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske tužio za duševni bol nastalu usljed povrede ugleda i časti iznijete u emisiji „Ukrštenica“ 2018. godine.

Za “Slobodnu Bosnu” Mektić je kazao kako je žalba uvažena jer je u toku postupka utvrđen niz nepravilnosti.

“Sud u prvostepenom postupku nije relevantno prihvatio moje dokaze, vezano za vezu Nenada Stevandića i ubistvo  policijskog inspektora Sušnice. Također, Sud nije prihvatio da se sasluša sin od pokojnog Sušnice. Sada kada su utvrđene nepravilnosti, Sud je poništio rješenje, koje je za mene bilo očekivano, jer postoji formiran policijski dosje iz kojeg se vidi da postoji veza između ljudi koji su učestvovali u tom ubistvu i Nenada Stevandića, te je u mojoj izjavi rečena istina”, rekao je Mektić.

On je pojasnio kako on ovim rješenjem neće morati platiti kaznu koja je ranije određena u korist Stevandića.

Podjećamo, Stevandić je 2018. godine odmah nakon sporne izjave najavio da će okrenuti tužbu protiv Mektića.

"Tužiću Mektića. On obavlja prljave poslove za AID. Na najprimitivniji način etiketira sve one koji rade u interesu Republike Srpske", rekao je tada Stevandić.

"Sporne" izjave pogledajte u 30. minuti video snimka.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...