PRIJEDLOG ZA DANAS: Isprobajte ove korisne trikove za Viber

Od pametnih notifikacija do skrivanja statusa - pobrojali su karakteristike Vibera koje, jednostavno, morate isprobati.

  • HiTec

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Viber je od svojih skromnih početaka do danas postao jednan od najpopularnijih programa za digitalnu komunikaciju. Ako ga koristite, predlažemo da bacite pogled na listu njegovih najkorisnijih karakteristika.

Uključite pametne notifikacije

Viber u osnovnim postavkama šalje podsjetnik za sve poruke koje ste primili od svog kontakta - čak i ako ih ta osoba pošalje jednu za drugom. Da biste reducirali zvonjavu, možete uključiti pametne netifikacije koje će vam za hrpu poruka dati samo jednu notifikaciju. Da biste ih aktivirali, uđite u razgovor i povucite prstem prema lijevo. Birajte Smart Notifications kako biste ih aktivirali ili ugasili.

Munjevito se prebacite u drugi razgovor

Ako imate hrpu aktivnih razgovora, vjerovatno bi vam dobro došla opcija brzog prebacivanja. Ne brinite zato, jer Viber ima opciju kojoj pristupate tako da uđete u razgovor i samo povučete prstom prema desno. U listi ćete vidjeti sve aktivne sobe s razgovorom među kojima se možete prebaciti pritiskom na prijateljevo ime ili ime grupe.

Isključite dosadne notifikacije

Svi imamo trenutke u danu kada nam podsjetnici zbilja nisu potrebni. Da biste isključili notifikacije iz Vibera, pritisnite na Navicon i birajte Settings. Pritisnite na Notifications i isključite sve stavke koje vam smetaju, poput prikaza poruke na glavnom ekranu, dolazak kontakta na Viber, nove poruke, paljenje ekrana kada dođe poruka i tako dalje. Druga metoda je da, jednostavno, isključite sve podsjetnike aplikacije pomoću postavki svog Androida ulaskom u postavke i odlaskom u Apps > Viber gdje jednim pritiskom prsta možete isključiti sve podsjetnike koji dolaze iz Vibera.

Isključite paljenje ekrana kada stižu nove poruke

Ako ne želite da se ekran upali kad dobijete podsjetnik iz Vibera, postoji opcija kojom to možete isključiti. Nove poruke će na ovaj način biti malo diskretnije te neće automatski paliti ekran. Ovo možete postići pritiskom na Navicon na donjem desnom uglu ekrana i odlaskom u Settings. Tamo pritisnite na Notifications i maknite kvačicu pored stavke "Light screen for messages".

Kako brisati pojedine poruke u razgovoru?

Ako želite izbrisati poruku koju vam je poslao kontakt, možete ih izbrisati iz sobe. Ovo će raditi samo s vaše strane, što znači da će poruke i dalje ostati kod pošiljaoca. Da biste izbrisali poruku, uđite u razgovor i dugo pritisnite na poruku koju brišite biranjem stavke Delete. Druga opcija bila bi da pritisnete na Navicon i birate Edit Messages, odaberete poruke koje želite izbrisati i birate ikonicu smeća u donjem desnom uglu ekrana.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...