VELIKA TUGA U KUĆI SLAVOG GLUMCA: Robertu preminuo još jedan sin

Legenda američkog filma i njegova porodica prolaze jedno od najtežih razdoblja nakon što je objavljeno da je njegov sin James izgubio bitku za život.

  • Show

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Glumac Robert Redford ponovo je doživio najgoru tragediju koja jednog roditelja može da zadesi. Kako pišu strani mediji, njegov sin James preminuo je u 58 godini života. Poznati scenarista James Redford izgubio je prošle nedjelje borbu s rakom. Vijest o smrti sina slavnog glumca objavila je neprofitna organizacija „San Francisco Firefighters Cancer Prevention Foundation“.

– James nas je napustio nakon što je dugo patio od raka. Bio je pravi filantrop, humanista, duboko zabrinut za očuvanje naše životne sredine. Jamse Redford je došao u kontakt sa „San Francisco Firefighters Cancer Prevention Foundationom“ tokom svog dokumentarnog filma „Tokic Hot Seat“ - navodi se u njihovom saopćenju i dodaje:

– James je otišao, ali njegovo naslijeđe će živjeti u velikim djelima koja je stvorio. Neka počiva u miru i neka porodica Redford pronađe mir.

James Redford iza sebe ostavlja suprugu Kyle i dvoje dece Dylana i Lenu.

Robert se još nije oglašavao povodom smrti svog sina, ali strani mediji prenose da je njegovo srce potpuno slomljeno. Robert je Jamesa dobio iz braka s Lolom Van Wagenen, s kojom je bio u braku od 1958. do 1985. godine.

Nažalost, njh dvoje već su sahranili jedno dijete, i to kada je imalo samo mjesec i po dana. Glumac je izjavljivao za medije kako se nikada nije u potpunosti oporavio od smrti djeteta koje je izgubio prije 50 godina. Sin Skot je sa dva mjeseca preminuo usljed sindroma iznenadne smrti dojenčeta. Ovaj tragičan događaj Redford je opisao kao “ožiljak koji nikada ne zacjeljuje”.

– Bilo je zaista teško. Bili smo veoma mladi. Dobio sam prvi posao u pozorištu, koji nije bio dobro plaćen. Nismo znali ništa o tom sindromu pa smo zato stalno mislili da smo nešto pogriješili. Kao roditelj, uvijek kriviš sebe. To je napravilo ožiljak koji, vjerovatno, nikada neće zacijeliti – rekao je Robert Redford.

Glumac je poslije toga dobio još troje djece s Lolom Van Wagenen, a razveli su se poslije 27 godina braka. Trenutno je oženjen Sibylle Szaggars, i to od 2009. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...