"DOVEDITE MI EDINA I JA NEMAM VIŠE ZAHTJEVA": Džeko bi još ove zime mogao napraviti fantastičan transfer

Trener milanskog Intera Antonio Conte izričito je saopštio vlasnicima "Neroazzurra" da mu dovedu Edina Džeku u januarskom prijelaznom roku.

  • Sport

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Edin Džeko i dalje je tražena roba u evropskom fudbalu i pored činjenice da mu je ljetos propao skoro dogovoren prelazak u torinski Juventus, prenosi "Oslobođenje".

Dijamant je prethodnog vikenda protiv Beneventa postigao dva gola, a Roma želi da mu produži ugovor do 2023. godine, ali uz manja primanja od sadašnjih 7,5 miliona eura godišnje. Ipak, Romine namjere neće spriječiti mnoge klubove da pokucaju na vrata "Vučice", a Inter će učiniti sve da ga u januaru dovede u Milano.

Kako javlja "Il Messaggero", Antonio Conte je od vlasnika "Neroazzurra" izričito tražio dolazak Dijamanta u zimu, jer on vidi Džeku kao idealan dodatak napadačkom tandemu Lautaro Martinez - Romelu Lukaku. Ovaj 34-godišnjak ima ugovor s Romom do 2022. godine, a u Rimu je od ljeta 2015. godine, kada je napustio Manchester City, te je postigao 108 golova u 225 nastupa za klub iz glavnog grada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...