U SRBIJI SE SNIMA SERIJA O SLOBODANU MILOŠEVIĆU: Mirjanu Marković igra Mirjana Karanović, a "balkanskog kasapina" glumac koji tumači lik ratnog zločinca Ratka Mladića u...

...novom filmu Jasmile Žbanić "Quo vadis, Aida" Boris Isaković.

  • Kultura

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 2

Serija reditelja Bojana Vuletića, koja nastaje pod najvećim velom tajne (glumci su se ugovorom obavezali da ne daju izjave o svojim ulogama i snimanju), trenutno je u fazi postprodukcije. Radnja prati dešavanja u porodici Slobodana Miloševića tokom njegovih posljednjih dana na slobodi.

Glumac Svetozar Cvetković u seriji o Slobodanu Miloševiću “Porodica” tumači lik bivšeg predsjednika SR Jugoslavije i premijera Srbije Vojislava Koštunicu, saznaje portal Nova.rs. Prema istoj informaciji, Milutin Mima Karadžić igra generala Nebojšu Pavkovića.

Ovaj portal ekskluzivno je objavio i da Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, koji je nedavno ostvario i ulogu ratnog zločinca Ratka Mladića u filmu o genocidu u Srebrenici “Quo vadis, Aida” naše Jasmile Žbanić, prenosi "Dnevni avaz".

Miloševićevu suprugu Mirjanu tumači Mirjana Karanović. Nekadašnjeg visokog funkcionera DOS-a i aktuelnog lidera LDP-a Čedomira Jovanovića glumi Milan Marić.

Svetlana Ceca Bojković tumači lik simpatizerke Slobodana Miloševića, koja dolazi pred vilu “Mir” da protestuje protiv njegovog hapšenja. Uloga Branislava Ivkovića, nekadašnjeg Miloševićevog ministra, kasnije “otpadnika” iz SPS-a, pripala je Gordanu Kičiću, dok Slavicu Đukić-Dejanović igra Katarina Žutić.

Jedini koji se “izletio” i javno otkrio koju ulogu igra u seriji “Porodica” je Radivoje Bukvić, koji tumači ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Kako saznaje Nova.rs, u seriji nema Marka Miloševića pošto je tokom hapšenja svog oca već boravio u inostranstvu.

Boris Isaković je na snimanju nosio specijalnu masku na licu, pravljenu za njega ne bi li što vjerodostojnije dočarao lik Slobodana Miloševića. Prije početka snimanja, najavljivano je da će serija imati pet epizoda.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...