CURE DETALJI HORORA U BERLINU: Mladu Hrvaticu, majku dvoje djece, ubio je bivši partner, a o koliko sumanutom zločinu se radi, govori…

Još jedno ubistvo s akterima ili žrtvama iz Hrvatske potreslo je ovih dana građane Njemačke.

  • Hronika

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Najnovija vijest sablaznila je Imoćane, jer ubijena je 31-godišnja M. Š., koja je odrasla u njihovom gradu, a prije nekoliko godina se, kažu upućeni, uputila iz domovine u potrazi za poslom i boljim životom, javlja "Slobodna Dalmacija".

Živjela u nesigurnoj četvrti

Tamo ju je, kako javlja policija, brutalno ubio strani državljanin, koji se ubrzo potom sam predao. Ubica nije porijeklom iz Hrvatske, potvrdili su iz njemačke policije, a neslužbeno doznajemo od nekolicine Imoćana zaposlenih u Berlinu, da je djevojka stanovala u ulici Wollankstr, u četvrti Gesund-Brunnen, koju naseljavaju većinom turski državljani i koja je među doseljenicima poznata kao nesigurna za život. Prema neslužbenim informacijama, ubica je bio u vezi sa mladom Imoćankom te su jedno vrijeme i živjeli zajedno.

Ipak, do obitelji su došle informacije da je riječ o 35-godišnjem bivšem partneru nesretne djevojke i sve se odvilo još u petak u njezinom stanu, gdje je pretučena. Ljekari su je pronašli u teškom stanju i, uprkos reanimaciji, nisu joj spasili život.

Vijest je sa stranica portala Berlinski magazin prvo prenio Radio Imotski, a potom se proširila i u ostalim medijima.

Imoćani su vijest doznali u srijedu i isprva su mnogi samo nagađali o kome se radi. Oni koji su čuli za tragediju i koji poznaju njezinu obitelj, bili su, razumljivo, vrlo suzdržani u izjavama. Ipak, njezin bliski rođak tek je kratko kazao kako u ovom trenutku ne zna više detalja od onoga što je i objavljeno te da se obitelj trenutno bavi poslovima oko prijevoza tijela u domovinu.

Već treći slučaj

– Teško nam je, naravno, i nismo od puno riječi. Morate nas razumjeti – kazao je za "Slobodnu Dalmaciju".

Zanimljivo je da je ove godine ovo već treća vijest o ubistvu na teritoriju Njemačke u kojemu su akteri i žrtve hrvatski državljani. Još u februaru potresla nas je vijest o ubistvu Splićanke, 38-godišnje Briggite H. u Bad Soden-Salmünsteru​ u okrugu Main-Kinzig. I u tom stravičnom slučaju glavni osumnjičeni je njezin partner, 42-godišnji Rudolf H. koji ju je, kako su javili mediji, smaknuo nožem. Tužilac Dominik Mies potvrdio je da je žrtva ubodena dva puta te da se oštrica kuhinjskog noža slomila, što, po njegovu mišljenju, dovoljno govori o količini bijesa i nasilja.

Potom smo doznali da je početkom ovog mjeseca 30-godišnji Hrvat u njemačkom gradu Emmeringu kod Münchena mačetom ubio brata. Ubijeni 33-godišnjak pronađen je u kupaonici, koja je, prema izjavi jednog policajca, izgledala kao klaonica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...