PALA I DRUGA "ŽRTVA" RASKOLA DODIKA I NEŠIĆA: Vlada RS-a smijenila Marka Aćića

Umjesto Aćića, na to mjesto imenovan je njegov partijski kolega Ljubo Ninković, koji je, inače, sekretar Gradskog odbora DNS-a Banja Luka.

  • Mini market

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Vlada Republike Srpske smijenila je danas vršioca dužnosti direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS-a Marka Aćića iz DNS-a, saznaje Srpskainfo.

Umjesto Aćića, na to mjesto imenovan je njegov partijski kolega Ljubo Ninković, koji je, inače, sekretar Gradskog odbora DNS-a Banja Luka.

Ovime je nastavljena “sječa” kadrova DNS-a koji dolaze iz lokalnih odbora koji su izašli iz koalicije.

S druge strane, Aćić je kažnjen zato što je predsjednik Regionalnog odbora DNS-a za Federaciju BiH i delegat u federalnom Domu naroda Nikica Bosnić prekjučer istupio iz koalicije “Srpska lista”.

Aćić je, inače, potpredsjednik DNS-a za FBiH.

Potpredsjednik SNSD-a i premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je prije nekoliko dana da će u narednom periodu s republičkih pozicija biti smjenjivani kadrovi DNS-a koji dolaze sa područja na kojima su opštinski odbori te stranke potpisali sporazume o zajedničkom nastupu s opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima.

S obzirom na to da je banjalučki odbor DNS-a ostao pri stavu da na lokalnim izborima podrži kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, odlučeno je da neko iz tog odbora naslijedi Aćića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...