PRESUDA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU: Mirsad Kukić nepravosnažno osuđen na...

....godinu dana zatvora.

  • Politika

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 3

Zastupnik u Parlamentu BiH i predsjednik PDA Mirsad Kukić nepravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, prenosi Hayat.ba.

“Mirsad Kukić nepravomoćno je osuđen na godinu zatvora od strane Općinskog suda u Sarajevu zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”, kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS. Azra Bavčić kaže i da će, kada dobiju pisani otpravak presude, odlučiti o žalbi.

Kukić se teretio u predmetu “Bosna”, u kojem su još osumnjičeni Asim Sarajlić i Amir Zukić. Sva trojica su optužena kao funkcioneri SDA zbog nelegalnog zapošljavanja u "Elektroprivredu BiH", piše Raport.ba. Kukićev proces je razdvojen od procesa protiv Sarajlića i Zukića.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...