EDINE, MAJSTORE: Roma gubila na gostovanju Young Boysa, a onda je u igru ušao Džeko i napravio potez za pamćenje... (VIDEO)

Nogometaši Rome večeras su nakon preokreta pobijedili Young Boys sa 2:1 u okviru prvog kola grupne faze Evropske lige.

  • Sport

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Paulo Fonseca odlučio je večeras odmoriti većinu prvotimaca, a to mu se nije isplatilo u prvom poluvremenu. Švicarski tim je odlično otvorio meč i uspio brzo doći do vodstva.

Naime, Cristante je u 14. minuti skrivio penal, a siguran s bijele tačke bio je Nsame koji je sjajno pogodio za 1:0.

Roma je u prvom poluvremenu pokušavala nekako da dođe do poravnanja, ali je bilo jasno da su dosta oslabljeni, te je Fonseca već na poluvremenu shvatio da mora nešto mijenjati.

Portugalski stručnjak je u 59. minuti odlučio na teren poslati Džeku, Mkhitaryana i Veretouta što se ekspresno isplatilo.

Roma je samo deset minuta kasnije poravnala na 1:1 kada je Džeko sjajno uposlio Brunu Peresa koji pogađa za poravnanje. Samo pet minuta kasnije gosti su došli do preokreta.

 

Ovaj put Mkhitaryan je bio asistent, a gol za preokret i pobjedu Rome postigao je Kumbulla koji je ljetos pojačao klub dolaskom iz Verone.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...