POSEBNE MJERE: Evo zašto i kako Appleove trgovine postaju Express...

U njima će, između ostalog, biti moguće preuzeti prednaručene modele pametnih telefona iPhone 12 i 12 Pro uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

  • HiTec

  • 23. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 0

Apple je dodao nove lokacije na spisak svojih trgovina sa statusom Express. Takve trgovine imaju zid od pleksiglasa i police s robom odmah na ulazu kako bi se smanjio rizik izlaganja koronavirusu, uzročniku bolesti Covid-19.

U njima će, između ostalog, biti moguće preuzeti prednaručene modele pametnih telefona iPhone 12 i 12 Pro uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Na području Sjedinjenih Američkih Država i Evrope postoji oko 20 Express Appleovih trgovina. Do kraja ovog mjeseca, taj bi broj trebao biti povećan na 50, piše Verge.

Apple je sredinom marta privremeno bio zatvorio sve svoje trgovine izvan Kine zbog širenja pandemije koronavirusa. U međuvremenu je većina njih otvorena, iako su neke morale biti ponovno zatvorene zbog povećanja broja zabilježenih slučajeva.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...