VISOKI NAPON NA RELACIJI ANKARA - PARIZ: Borrell stao uz Macrona - "Prekinite tu opasnu spiralu konfrontacije"

Evropski šef diplomatije Josep Borrell osudio je danas kao „neprihvatljive“ izjave turskog predsjednika upućene njegovom francuskom kolegi i pozvao Ankaru da prekine „tu opasnu spiralu konfrontacije“.

  • Svijet

  • 25. Okt. 2020  25. Okt. 2020

  • 4

„Riječi predsednika Recepa Tayyipa Erdogana upućene predsjedniku Emmanuelu Macronu su neprihvatljive. Poziv Turskoj da prekine ovu opasnu spiralu konfrontacije“, napisao je Borrell u Twitter poruci.

Erdogan je juče doveo u pitanje Macronovo „mentalno zdravlje“ zbog njegovog stava prema muslimanima.

Poslije Erdoganovih jučerašnjih izjava Francuska je povukla svog ambasadora u Turskoj na konsultacije i ocijenila komentare kao neprihvatljivo nepristojne.

Francuski ministar spoljnih poslova Jean-Yves Le Drian danas je rekao u saopćenju da se na nedostatak bilo kakve zvanične osude ili izraza solidarnosti turskih vlasti poslije ubistva profesora u Francuskoj od prije nekoliko dana nadovezuje propaganda mržnje i klevete protiv Francuske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...